Gegevens kunstwerk

Titel

Drie muurtjes en zuilen

Kunstenaar

Eddy Stikkelorum, Ruud Guilonard

Jaar

1987

Materiaal

Metselwerk en metaal

Afmetingen

h. 300 cm

Locatie kunstwerk

Adres

Johan Camphuysstraat, Den Haag

Stadsdeel

Haagse Hout

GPS gegevens

52.085893501917, 4.3385932288018 Bekijk op plattegrond

Omschrijving kunstwerk

Tekst

Hoewel hij ook elders kunstopdrachten heeft uitgevoerd, is het kunstenaarschap van Eddy Stikkelorum toch vooral verbonden met de Haagse regio. De kunstenaar werd geboren in Den Haag, studeerde er aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en is er blijven wonen en werken.
Stikkelorum werkt als beeldend kunstenaar en vrij vormgever. Zowel in zijn vrije werk als in de uitgevoerde opdrachten zijn vindingrijke vormgeving en verrassend materiaalgebruik belangrijk. Zo ontwerpt de kunstenaar in opdracht papiersculpturen die per envelop verzonden kunnen worden. Na het openen van de envelop ontvouwt zich een bijzonder kunstwerkje. In zijn vrije werk (designachtige wandobjecten en sculpturen) komen speelse aanpak en abstracte vormgeving samen.

In het opdrachtencircuit heeft Stikkelorum naast kleine sculpturen, zoals het kunstwerk dat wordt uitgereikt aan de winnaar van de Nationale ICT Award, ook grote opdrachten uitgevoerd. In het Anthoniushove Ziekenhuis in Leidschendam (Medisch Centrum Haaglanden) zijn in oktober 2003 ‘De Wachtenden’ geplaatst: drie gestileerde gestalten van gedraaid en gekleurd hout die op een sokkel van natuursteen. In 1998 werd een kunsttoepassing gerealiseerd bij Wijk- en Dienstencentrum Oranjehoek in Voorburg. Een in het oog springende ingreep in de vorm van een toevoeging van aluminium, heeft het aanzicht van de gevel van het gebouw drastisch veranderd.

Een schoolvoorbeeld van beeldende kunst in de openbare ruimte die dicht aanleunt tegen architectuur is ‘Drie muurtjes en zuilen’. Dit driedelige object voerde Stikkelorum in 1987 uit in nauwe samenwerking met Ruud Guilonard. Het object van metselwerk en metaal markeert de ingang van Wijk- en Dienstencentrum Bezuidenhout, waar het functioneert als een doeltreffende combinatie van een uitnodigend gebaar, een wegwijzer en een blikvanger.

Sluiten