Contact

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
T 070 3658985
E
info@bkdh.nl

Werk in uitvoering
Stroom Den Haag, verantwoordelijk voor de invulling van het gemeentelijk beleid op het gebied van kunst in de openbare ruimte, is gevraagd om deze website op te zetten en te beheren. We hebben ons eerst geconcentreerd op het online zetten van informatie over kunstwerken uit alle stadsdelen (Centrum, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Scheveningen, Segbroek, Loosduinen en Escamp/Wateringse Veld en Haagse Hout). De teller staat intussen op ruim 570 beelden. Nog niet alle kunstwerken uit de stad zijn op de site te vinden. Hier en daar ontbreekt er nog een beeld. Daar wordt tijd nog aan gewerkt. De website is een levend archief dat we graag samen met alle gebruikers zo informatief en up-to-date mogelijk willen houden. Een enkele keer is de naam van de kunstenaar, een exacte datering of titel bijvoorbeeld onbekend. Mocht je over meer informatie beschikken of mis je een beeld bij jou in de buurt, geef dat dan alsjeblieft aan ons door via info@bkdh.nl.

Behalve informatie over de beelden zelf plaatsen we ook routes en andere informatie over de kunst op straat op deze website. Zo kun je al gebruik maken van onze wandelroute in het centrum van de stad, fietsroutes door Escamp en Leidschenveen-Ypenburg en er is een wandeling in het Zuiderpark beschikbaar. Komende jaren komen er meer routes in andere stadsdelen bij. Mis je een beeld kijk dan naar de rubriek Buiten Beeld. Daar is informatie te vinden over kunstwerken die tijdelijk of permanent uit het zicht zijn verdwenen. Hier lees je meer over het hoe en waarom van een collectie kunstwerken die altijd in beweging is.

Melding schade of vermissing
Helaas komt het wel eens voor dat een kunstwerk beschadigd raakt in de openbare ruimte. Signaleer je beschadiging of misschien zelfs vermissing van een kunstwerk, geef dat svp aan ons door. Noteer de locatie van het kunstwerk, voeg eventueel een foto van de schade toe en mail het ons via info@bkdh.nl.

Bedankt voor je medewerking!

Sluiten